Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Barangolás Erdélyország kulturális és természeti kincsei körül Nyomtatás E-mail
Írta: Gránitz-Pápai Judit   
2016. május 12.
Az idei évben is, immár hagyományosan, Erdélybe utaztak a kápolnásnyéki tanulók. Az EMET „Határtalanul!” tanulmányi kirándulás hetedikeseknek pályázaton nyert 1.130.000 Ft-ból a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és AMI 39 hetedikes diákja és 4 pedagógusa utazhatott Erdélybe, Székelyföldre április 11-15-ig.
Tovább...
 
Pénteken nyílik a XVII. Kortárs Művészeti Fesztivál első kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 11.
Alternatíva címmel nyílik tematikus kollektív tárlat a Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága szervezésében. A Pelikán Galéria kiállítását, amelyet a XVII. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében rendeznek, Fehér Renátó költő nyitja meg pénteken 18 órakor.
Tovább...
 
Állandó kiállítás nyílik az Öreghegyi Közösségi Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 11.
2016. május 13-án, pénteken 16.00 órakor állandó kiállítás nyílik a csalai agrártörténeti szakgyűjtemény anyagából. A korábban már a nagyközönség által megtekintett tárlat új, nem csak időszakos bemutató termet kap az Öreghegyi Közösségi Házban. A péntek délutáni kulturális rendezvényre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Tovább...
 
ÜNNEPI KONCERT A NEMZETI EMLÉKHELYEK NAPJA ALKALMÁBÓL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 10.
ImageA Vox Mirabilis Kamarakórus (Székesfehérvár) és a felvidéki Szent Korona Kórus ünnepi koncertet ad Székesfehérváron a Városháza Dísztermében, ahol megtalálható a Szent Korona hiteles másolata. A hangversenyre a Nemzeti Emlékhelyek Napja alkalmából kerül sor 2016. 05. 14-én 18:30-kor
Tovább...
 
Az első Emlékhelyek Napja Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Andrea   
2016. május 10.
ImageA Nemzeti Örökség Intézete 2016-ban kezdeményezte, hogy a Kulturális Örökség Napjai és a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz hasonlóan az emlékhelyeknek is legyen egy közös programnapjuk. Székesfehérvár is csatlakozik a kezdeményezéshez, ezt kedden a Nemzeti Emlékhelyen tartott sajtótájékoztatón erősítette meg Róth Péter alpolgármester, Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója, Varga Andrea, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa, valamint Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya
Tovább...
 
Fényérzékenység  történetek fénnyel elbeszélve Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 10.
Fényérzékenység címmel nyílik kiállítás szombaton az Új Magyar Képtárban. Szolnoki Szabolcs képeit Bordács Andrea művészettörténész mutatja be a látogatóknak, a megnyitón közreműködik Vízer Dániel jazzénekes. A székesfehérvári fiatal festőművész alkotásai a fényezéssel irányítják a nézők figyelmét egy-egy tárgyra, történetre.
Tovább...
 
Ave Caesar!  császári látogatás a Floralián Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. május 08.
Színes, érdekes, élménydús családi programokkal várták a látogatókat az idei Floralián. A megújult Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Kiállítás első nagyrendezvényén résztvevők a Szabad Színház jóvoltából Septimius Severus császár látogatásába nyerhettek bepillantást.
Tovább...
 
Rostásy Szabó Mihály fotóiból nyílt tárlat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 08.
ImageA Vörösmarty Színház Forrás Galériájában látható Rostásy Szabó Mihály "Nekem a Balaton..." című kiállítása. A tárlat megnyitójára tegnap került sor. A képeket Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház népszerű színésznője ajánlotta a közönség figyelmébe. 
Tovább...
 
Ünnepi hangverseny a Bazilika megújulásának tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 06.
ImageÜnnepi hangversenyt ad az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Szent István Bazilika megújulásának alkalmából. A péntek esti rendezvényen Joseph Haydn művei csendülnek fel. Jegyeket a Vörösmarty Színházban lehet vásárolni.
Tovább...
 
Tavaszünnep Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: Gyöngyösi Tímea, Havasi Tímea, Kész Mónika   
2016. május 03.
A Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Kiállítás első nagyrendezvénye a Floralia, vagyis a tavaszköszöntő ünnep hétvégén kerül megrendezésre. A nagyszabású táci eseményről sajtótájékoztatót tartottak a Szent István Király Múzeum római kori termében.
Tovább...
 
A Székesfehévár-ért Nemzetközi Művészkör májusi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 03.
ImageA Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2016. május havi programja alább tekinthető meg.
Tovább...
 
<< Első < Előző 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3422 - 3432 / 6193